werkt met jou aan balans in leven en werk

Over Oeky

De naam Oeky is een verbastering van Oek (de Jong), de schrijver van ‘Opwaaiende zomerjurken’. Een boek dat ruim 30 jaar geleden is gepubliceerd.

Zelf houd ik erg van fietsen, en ken het gevoel van de opwaaiende zomerjurk tijdens het fietsen. Dit gevoel ben ik op een gegeven moment het Oeky-gevoel gaan noemen. Er is niets heerlijkers dan dit. Het is een gevoel van vrijheid, van zwier.

Met wat ik te bieden heb op het gebied van Feng Shui, Nine Star Ki of Chinese Stoelmassage, hoop ik ook jou het Oeky gevoel te brengen.

Over mijzelf

Ik ben Jeannette, woon in Utrecht samen met Martin, en ben moeder van Elisa, Sophie en Emma.           

Mijn achtergrond ligt in de ondersteuning van het Management, op administratief en financieel gebied. Sinds ik mij ben gaan verdiepen in de I Tjing en de Traditionele Chinese Geneeskunde ben ik verkocht! Er ging een wereld voor mij open. Al snel ontstond de behoefte om hier ook professioneel mee aan de slag te gaan. Toen de gelegenheid zich daartoe voordeed, ben ik daar dan ook direct op ingesprongen. 

Over het boek 'Opwaaiende Zomerjurken'

“Twee vrouwen fietsen samen. Zij hebben allebei jurken aan, die opwaaien door de wind. Ze lachen erom, en besluiten de wind zijn gang te laten gaan. Ze voelen zich weer meisjes! Ze geven zich over aan het moment en verliezen zo, doelbewust, de controle.  Dit zorgeloze ogenblik vormt de kern van het boek, en de titel. Het is de verbeelding van het verlangen naar lichtheid en vrijheid op een bijna zen-achtige manier.”